Verheij Integrale Groenzorg bouwt nieuw!

Verheij Integrale Groenzorg bouwt nieuw!

Verheij Integrale Groenzorg heeft bouwbegeleiding gevraagd voor het ontwikkelen en realiseren van hun nieuwe bedrijfshuisvesting aan de Kweldamweg in Sliedrecht. Dit bedrijf groeit zodanig dat de capaciteit van het huidige bedrijfsgebouw onvoldoende is. Het gebouw wordt ingepast in een landschapsplan, dat door de overheid in het kader van het bestemmingsplan is geëist. Kort Geytenbeek architecten BNA heeft een schitterend ontwerp gemaakt en de omgevingsvergunning aangevraagd. Op een grondoppervlakte van 1000 m2 is plaats voor 3 lagen kantoor, een bedrijfskantine en een onderhoudswerkplaats. Het gebouw wordt verwarmd door een palletkachel die heet water produceert. Uiteraard is het gebouw zwaar geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Verlichting is volledig in LED uitgevoerd en er komen PV panelen op het dak. Hierdoor worden energieverliezen beperkt en CO2 uitstoot gereduceerd. De ambitie is het nieuwe gebouw nog voor het einde van 2018 op te leveren. Gezien de huidige drukte in de bouw, de lange levertijden van materialen en het tekort aan menskracht is dat een forse uitdaging.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website